Festes d'estiu a Catalunya

Sant Joan (festa major de Valls)

Al voltant del 24 de juny
La festa major de Sant Joan Baptista és el punt d’inici de la tradicional temporada de castells. La plaça del Blat i la plaça del Pati es converteixen en el centre de la festa.

Sant Pere (festa major de Reus)

29 de juny
Es fan una gran quantitat d’actes, els quals tenen lloc al voltant de la plaça del Mercadal i de l’església de Sant Pere. Gaudirem de balls diversos, figures festives, gegants, nans, diables…

Festa major de Terrassa

Primer cap de setmana després de Sant Pere
Durant el divendres i el dissabte, les colles de diables omplen de foc el Raval de Montserrat i el centre de la ciutat. L’acte central comprèn una gran traca i l’actuació dels Minyons de Terrassa i dels Castellers de Terrassa.

Sant Miquel dels Sants (festa major de Vic)

Al voltant del 5 de juliol
La festa major de Vic se celebra en honor del seu patró, sant Miquel dels Sants. Les autoritats es troben a l’Ajuntament amb els gegants, la família Cap de Llúpia i el bestiari de la ciutat, i tots junts baixen cap a la catedral.

Pirates i premianencs (festa major de Premià de Mar)

Al voltant del 10 de juliol
La història de la batalla entre pirates i premianencs la protagonitzen dos gegants: l’Esther i en Martí, el seu promès. El pirata Omar segresta l’Esther i els habitants de la vila hauran d’alliberar-la. Com ho aconseguiran?

Festa del Renaixement (Tortosa)

Pels voltants del 20 de juliol
Aquesta és una de les dues grans festes de Tortosa, juntament amb la festa major. Per rememorar l’esplendor de parque hinchable la Tortosa del segle XVI, durant la Festa del Renaixement, la ciutat s’engalana i els carrers s’omplen de ciutadans vestits d’època enmig d’espectacles i de música.

Les Santes (Mataró)

Al voltant del 27 de juliol
Aquesta festa major es va iniciar en el segle XVIII amb una processó en honor de les santes Juliana i Semproniana, i actualment ofereix balls, concerts, teatre, castells, correfocs i cercaviles.