Festes Majors a Catalunya

Catalunya ofereix un ventall de festes populars molt variades. Celebracions agrícoles i ramaderes, festes de pescadors i marineres, festes majors de viles i ciutats, mercats, fires, etc. Les nostres festes tenen uns elements comuns que configuren la identitat col·lectiva. Un dels més importants és el foc - des de fogueres de Sant Joan als focs d'artifici, colles de diables, corre-foc, etc. - que te una apoteosi en la Patum de Berga.

També les parelles de gegants i la seva cort de nanos o capgrossos, que són l'orgull de tantes viles i ciutats. O els espectaculars castells humans que des de les terres més meridionals s'han estès per bona part de Catalunya. Sense oblidar les danses tradicionals que els esbarts dansaires de moltes poblacions han conservat o la popular sardana, considerada dansa nacional de Catalunya.

[+ Informació de festes]

Festes per estacions de l'any

Festes a l'estiu Les festes majors d'estiu son les típiques de Catalunya. A l'agost es concentra la majoria de festes estiuenques.

Festes a la tardor A la tardor baixa la temporada de festes, encara que hi ha pobles i ciutats de tot Catalunya que encara les disfruten.

Festes a l'hivern Les festes majors d'hivern es junten amb algunes festes majors. On pobles celeren la sega segona festa més gran del municipi.

Festes de primavera Les festes de primavera donen la benvinguda a la natura, on comença a fer bon temps i a ser més agradables les festes a l'aire lliure.